Bagolyszem

Bagolyszem

Hozzávalók a tésztához:
6 tojás
10 dkg porcukor
4 dkg kakaó
1 mokkáskanál szódabikarbóna

A krémhez:
3 evőkanál liszt
3 dl tej
25 dkg margarin
14 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál kakaó

Valamint:
2 db banán

Elkészítés: A 6 tojás sárgáját kikevejük 10 dkg porcukorral, 4 dkg kakaóval és a szódabikarbónával. A tojásfehérjéket felverjük, és a fenti masszával jól összekeverjük. A sütő nagy tepsijébe sütőpapírt teszünk, megkenjük margainnal, és a tésztát beleöntjük. 180 fokra előmelegített sütőben 8-10 percig sütjük. Kivesszük, de hagyjuk a sütőpapíron, csak kicsit lazítsuk meg rajta. A krémhez 3 dl tejet 3 evőkanál liszttel kikeverünk, sűrű péppé főzzük, majd kihűtjük. 20 dkg margarint 14 dkg porcukorral kikeverünk, és belekeverjük a kihűlt pépet is. 2 részre osztjuk, az egyik felébe 2 csomag vaníliliás cukorot keverünk, a másikba 1 evőkanál kakaót. A kihűlt tésztalapra először rákenjük a fehér krémet, majd a tetejére a barnát. A megkent lap alsó (magunk felöli) részére egymás mellé tesszük vízszintesen a 2 banánt, majd a sütőpapír segítségével feltekerjük, mint a piskótatekercset. Óvatosan tálcára tesszük, és mehet a hűtőbe (de le is fagyasztható). Csokimázzal leöntve, szeletelve kínáljuk.

Bagolyszem hozzászólásai

Szólj hozzá

0.015 mp