Borkrémleves

Borkrémleves 

Hozzávalók:                                                                                                                                                                 4 db szegfűszeg, őrölt fahéj,1/2 citrom, 400 ml édes szürkebarát vagy szamorodni, 120 g cukor, 8 db tojássárgája,400 ml tejszín
Elkészítés:                                                                                                                                                              800 ml vizet a szegfűszeggel, a fahéjjal és a citrommal ízesítve felforraljuk, majd hozzáöntjük a bort és beforraljuk.
Négy tojássárgáját a cukorral habosra keverjük. Majd a leveshez adjuk és állandó keverés közben még egyszer felforraljuk.
A tűzről levesszük, és ugyancsak állandó keverés közben hozzáadjuk a 300 ml tejszínnel elkevert maradék tojássárgájákat.A kihűlt levest hűtőbe tesszük. Tálaláskor a maradék tejszínből vert tejszínhabbal díszítjük, és meghintjük leheletnyi őrölt fahéjjal, pár szem mazsolával.

Borkrémleves hozzászólásai

Szólj hozzá

0.04 mp