Mascarponekrém

Mascarponekrém

Hozzávalók 4 személyre:
1 tasak citrompuding (főzés nélküli)
4 dl tej
20 dkg mascarpone sajt

A mandulaöntethez:
10 dkg tisztított mandula
5 dkg cukor
1 dl tejszín

A díszítéshez:
2 mokkáskanál instant kávépor
8 csokoládés keksz
mentalevelek

Előkészítés: A pudingot a csomagon olvasható utasítás szerint elkészítjük a tejjel.
Elkészítés: A kikevert pudinggal vékonyan bevontjuk 4 desszertes tányér alját. (A maradék pudingot elfogyaszthatjuk, nem lesz rá szükség.) Elkészítjük a mandulaöntetet. A mandulát zsiradék nélkül kissé megpirítjuk, tányérra borítjuk, kissé kihűtjük, és összezúzzuk, vagy nagyon apróra vágjuk. A cukrot 1 dl vízzel addig főzzük, amíg elkezd besűrűsödni. Még melegen fel kell használni, mert, ha kihűl, a szirup megkeményedik, és akkor nehezen kezelhetővé válik. Összekeverjük a mandulával és a tejszínnel. A pudingrétegre öntjük, hagyjuk kissé megdermedni. A mascarponét egyenlő arányban a négy tányérra kupacoljuk, megszórjuk az instant kávéval, beleszúrjuk a kekszeket, és a mentalevelekkel díszítve tálaljuk.

Mascarponekrém hozzászólásai

Szólj hozzá

0.038 mp